Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Βούτυρο Κάνναβης

Ένα βασικό συστατικό για κάθε σχεδόν συνταγή είναι το βούτυρο κάνναβης. Σε κάποιες συνταγές είναι απαραίτητο σε κάποιες άλλες είναι η τελευταία πινελιά, το κερασάκι στην τούρτα που λέμε ενώ τρώγεται και σκέτο για πρωινό.

 Ο τρόπος παρασκευής του είναι εύκολος, όμως απαιτεί μια ικανή ποσότητα χόρτου, καθώς και μία ποιοτική ποικιλία. 
Γι’αυτό σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε από το φυτό που εσείς οι ίδιοι καλλιεργήσατε για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.


Υλικά:
2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο (500 γραμ.)
10 - 30 γραμ. χόρτο (όσο πιο πολύ τόσο πιο καλό)

Σύνεργα:
Μια μεσαία και μια μικρή κατσαρόλα (αν έχετε σκέτος για μπεν μαρί τότε είστε τζι τζι)
Σουρωτήρι ή τουλπάνι ή φίλτρο καφέ στην χειρότερη
Μεταλλικό ή πορσελάνινο ή πήλινο μπολ (οτιδήποτε βασικά εκτός από πλαστικό) μεσαίου μεγέθους ή βάζο απο μέλι.

Εκτέλεση:
Στρίβουμε ένα τσιγάρο και το σκάμε 
J

Καθαρίζουμε το χόρτο απο σπόρια και κλαδιά και το τρίβουμε αρκετά καλά.

Βάζουμε την μικρή κατσαρόλα μέσα στην μεσαία και σημαδεύουμε με ένα μαρκαδόρο στην μέση του. 

Προσθέτουμε νερό στην μεσαία κατσαρόλα μέχρι εκεί που σημαδέψαμε περίπου (όχι περισσότερο) και την βάζουμε στην φωτιά για να βράσει με την μικρή μέσα.

Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται υδρατμοί χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα ίσα να κρατάει το νερό ζεστό σε σταθερή θερμοκρασία.

Βάζουμε το βούτυρο στο μικρό κατσαρόλι και περιμένουμε να λιώσει τελείως. Μόλις αυτό συμβεί σβήνουμε την φωτιά.

Προσθέτουμε το χόρτο στο λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για μισή ώρα (για καλύτερα αποτελέσματα δεν σβήνουμε την φωτιά στο παραπάνω βήμα και σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες με την ίδια διαδικασία)

Αφαιρούμε το μείγμα απο την φωτιά και το σουρώνουμε στο μπολ.

Το αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο καλυμμένο με μια χαρτοπετσέτα για μισή ωρίτσα, και μετά το βάζουμε στο ψυγείο, αφού πρώτα το έχουμε κλείσει με αεροστεγές καπάκι (όχι πλαστικό).
Για να μας κρατήσει περισσότερο κλείνουμε το καπάκι, μαζί με την χαρτοπετσέτα πάνω απο το μπολ. Την χαρτοπετσέτα όταν το ξανανοίξουμε ή μετά από 24 ώρες πρέπει να την πετάξουμε.

Κάνουμε ένα τσιγαράκι ακόμα... Μόλις μας πιάσουν  οι λιγούρες παίρνουμε μία φέτα ψωμί αλείφουμε το βούτυρο και μέλι ή μερέντα και το τσακίζουμε.


Συμβουλές:
Η κατανάλωση ή η διακίνηση κάνναβης σε πολλές χώρες αποτελεί έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος. Φροντίστε να ενημερωθείτε τι ισχύει στην χώρα σας. 

ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΖΟΥΜΕ και σε καμία περίπτωση το αντίθετο.

Η παρασκευή του βουτύρου θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει για τουλάχιστον μία ημέρα.

Η δράση μαριχουάνας σε βρώσιμη μορφή μπορεί να πάρει εύκολα 40-60 λεπτά (ή περισσότερο) μετά την κατανάλωση για να τεθεί σε πλήρη ισχύ. Εξαιτίας αυτού, ΜΗΝ ξαναφάτε περισσότερο, μέχρι τουλάχιστον 1 ώρα να έχει περάσει.
Αν δεν σας έπιασε όσο θέλατε τότε όταν ξαναφάτε αυξήστε λίγο την ποσότητα μέχρι να βρείτε την ιδανική ποσότητα.

Επειδή το φτιάξιμο μπορεί να κρατήσει από 1-2 ώρες, μέχρι και το επόμενο πρωί, μην κανονίσετε να κάνετε πράγματα ή εργασίες για το υπόλοιπο της ημέρας που μπορεί να απαιτούν λεπτές κινητικές ικανότητες.

Πριν δώσετε στην παρέα σας να δοκιμάσει φροντίστε να τους ενημερώσετε για το περιεχόμενο του

Προσοχή στις θερμοκρασίες! Εάν το βούτυρο καίει πολύ με αυτή την διαδικασία θα πάει χαμένο το
stuff.

Μην το δοκιμάσετε με τσοκό ή άλλα είδη, απλά θα πάει απλά χαμένη.

Cheers!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου